1950

De passie voor pasvorm zit in ons bloed. Al drie generaties lang zet onze familie met zorg de vrouwelijke vormen in de kijker. Germaine ‘Minou’ Delrue kreeg de smaak te pakken in de Kortrijkse corsetterie van haar tantes Marie & Hélène Esquenet. Toch vond ze dat lingerie niet uitsluitend op schoonheid gericht moest zijn. Comfort was minstens even belangrijk. Minou bracht deze tendens in de praktijk en opende Huis Capet op het einde van de jaren 40 in Kortrijk. Samen met de hulp van haar man, Pierre Capet, bouwde ze de zaak verder uit.

verhaal capet start vanf 1950

1985

Na het overlijden van zowel Minou als Pierre nam dochter Martine in de jaren 80 het roer definitief over. De winkel verhuisde naar het knusse Marke, maar de boodschap bleef hetzelfde. Haar persoonlijke aanpak werkte aanstekelijk en na enkele jaren was een tweede verhuis noodzakelijk. Met behulp van vrienden nam Martine de hele inboedel mee naar een groter pand dat op een steenworp van het oude verwijderd was: de Markekerkstraat 31. Vandaag kunnen jullie nog altijd op dit adres terecht.

2016

In 2016 verloor Martine de strijd tegen borstkanker. Haar fantastisch team onder leiding van haar jongste zoon Kasper, neemt verder het roer van haar over.

2018

Vanaf 2018 schrijft Sabrina, gehuwd met Thomas (de oudste zoon van Martine), als derde generatie, verder aan het verhaal van Huis Capet.

Onze filosofie blijft onaangeraakt. Sinds 1950.

Capet viert feest 70 jaar

70 jaar Capet!

Onze klantgerichte aanpak en passie voor pasvorm weten jullie al meer dan 70 jaar te appreciëren.

We willen jullie van harte bedanken voor jullie loyaliteit, generatie na generatie!