Rode lingerie dragen brengt geluk

Rode lingerie is sexy en spannend, en het heeft iets feestelijks. Misschien dat je het daarom vooral in december overal op ziet duiken? In elk geval is er nog een andere goede reden om vaker een rood setje te dragen. Het bijgeloof in Mediterrane landen wil namelijk dat het dragen van rood ondergoed geluk brengt.

Veel vrouwen in Spanje, Italië en Turkije begroeten op oudejaarsavond het nieuwe jaar gehuld in rode lingerie. Wel onder hun kleding natuurlijk, het is niet zo dat ze in een beha en stringetje naar buiten huppelen om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen (sorry, mannen). Waarom ze dat doen? Het brengt geluk.

Rode lingerie of toch maar gele?

In Mexico dragen ze op oudejaarsavond ook kleurige lingerie, maar daar hoeft het setje dat je aantrekt niet per se rood te zijn. Nee, ze hebben een hele kleurcode bedacht. Rode lingerie draag je als je een jaar vol liefde wilt. Als je banksaldo te wensen overlaat en je wilt een jaar vol financiële voorspoed, dan draag je gele lingerie. En wie in het nieuwe jaar vooral een goede gezondheid wenst, draagt wit.

Oké, het duurt nog wel even tot de jaarwisseling. Maar het kan nooit kwaad om alvast rode lingerie te gaan shoppen, toch? Of haal alvast rode, gele en witte setjes in huis. Kun je op oudejaarsdag altijd nog kiezen wat je nou eigenlijk het liefste wilt bereiken in 2015. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!